Skip to main content

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu , vücudun bir yerinden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere aktarımıdır.Alınan yer genellikle karın bölgesidir. Verilen yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Yüz bölgesinde cilt gençleştirmenin doğal ve etkili bir yolu olarak karşımıza çıkan yağ enjeksiyonu, dolgunluk sağlamak amacıyla kullanılır.Bu işlemde kullanılan yağ, göbek, bacak içi, kalça bölgelerden alınır ve derin çizgiler oluşmuş yüz noktaları ya da çökmüş göz altı veya yanak gibi bölgelere aktarılabilir.

Yağ Enjeksiyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yüze Yağ Enjeksiyonunun Etkileri Nelerdir?

Yağ enjeksiyonu uygulamasının en sık gerçekleştirildiği bölge, yüz bölgesidir. Yüz bölgesine yapılan yağ enjeksiyonları; dudakları kalınlaştırmak, derin kırışıklıkları doldurarak olabildiğince azaltmak, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Yüz bölgesine enjekte edilen yağ ile yaşlanmanın etkisiyle kaybedilen hacim tekrar kazandırılmaktadır ve yüz daha dolgunlaşmaktadır.Yağ enjeksiyonu vücutta kollajen üretiminin artmasını sağlamaktadır ve yağ hücreleri, bir çeşit kök hücre gibi etki göstererek cildin gençleşmesini sağlamakta, cilde canlılık kazandırmaktadır.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

Yüz bölgesine yağ enjeksiyonu genellikle genel anestezi veya sedasyonla yapılır, ancak bazen sadece lokal anestezi kullanılabilir.Bu işlemde öncelikle vücudun belirli bölgelerinden alınan yağlar, yıkama ve santrifüj işlemlerinden geçirilir.Sonrasında, işlem öncesi belirlenen bölgelere bu işlemden geçirilen yağlar uygun bir enjektörle transfer edilir.Yağ hücrelerinin kalıcı ve etkili sonuçlar vermesi, alınan yağların hava ile temasından kaçınılarak sağlanır. Hava teması azaldıkça dokuların kaybı ve yağların kalıcılığı artar.Yağ hücrelerinin canlı kalma olasılığı, kullanılan cerrahi malzeme, yağın alınma ve transfer işlemi, yağların işlenme şekli ve aktarılma yöntemine bağlı olarak değişebilir.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerenler

Yağ enjeksiyonu, işleminden sonra bir takım dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.Bunlara işlem sonrası ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyileşme süreciniz kısalır.Düzenli soğuk uygulama yapmak , bölgeye masaj yapmak, 1 hafta boyunca antibiyotik kullanmak ve aşırı sıcaktan kaçınmak bunlardan birkaçıdır.

Yağ Enjeksiyonu En Çok Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yağ Enjeksiyonunun en fazla uygulandığı bölgeler arasında yüz ve dudak bölgeleri başta olmak üzere, alt çene, elmacık kemikleri,alın kısmı ve yara izi olan yerler yer almaktadır.

Lipofilling İşleminde Hangi Anestezi Yöntemi Kullanılır?

Uygulama alanının genişliğine göre anestezi yöntemi değişmektedir.Tek bir bölgeye yapılan küçük hacimli uygulamalarda damardan sakinleştirici ve lokal anestezi altında, daha geniş ve birden fazla alanın anestezisinde ise genel anestezi altında yapılır.

Yağ Enjeksiyonu Ortalama Ne Kadar Sürer?

Yağ enjeksiyonu ortalama 30 – 60 dakika arası sürer. İşlem çeşidine göre süre uzayabilir ya da kısalabilir.

Yağ Enjeksiyonu Ağrılı Bir İşlem Midir?

Yağ enjeksiyonu sonrası hafif sızlama şeklinde ağrı hissedebilirsiniz ancak bu ağrı, ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir.

Yağ Enjeksiyonu İçin Yağ Nereden Alınır?

Yağ enjeksiyonu için alınan yağ genellikle göbek çevresi ve basen bölgelerinden alınmaktadır.

WhatsApp