Karın Germe
Zamanla yaş almanın etkisiyle ya da doğum gibi faktörlerle karın bölgesinde sarkmalar meydana gelebilir.Bu sarkıklıkları düzeltmek için yapılan estetik cerrahi işlem, halk arasında "karın germe" olarak bilinirken tıp alanında "Abdominoplasti" olarak adlandırılır. Bu ameliyat, kişinin psikolojisi üzerinde olumsuz etki yaratan estetik sorunları gidermeye yardımcı olur. Ameliyat sonrasında, pantolon, etek ve elbise gibi kıyafetlerinizin üzerinizdeki duruşunu olumsuz etkileyen sarkmış göbek sorunu büyük ölçüde düzelir. Bu operasyon, bel çizginizi daha belirgin hale getirir ve karın bölgenizi düzleştirir. Ameliyat, pubik bölgenin hemen üzerinden ve göbek deliğinin altından yapılan bir kesiyi içerir. Bu kesiler, mini abdominoplasti operasyonunu gerçekleştirmek için yeterlidir. Üst karın bölgesi de gerilirse, göbek deliğinin yeri değiştirilebilir.
Karın germe operasyonu ile düz bir karın ve genç bir vücut şekli elde etmek amaçlanır.Bu işlem sırasında, fazla yağ birikimleri de liposuction ile tedavi edilebilir.Karın kasları ve deri gerginleştirilirken, bir miktar kilo kaybı da gözlemlenebilir. Abdominoplasti sonrasında, vücut ölçülerinde genellikle 1-2 beden küçülme olabilir.
Karın Germe Nasıl Yapılır?
Karın germe ameliyatları genellikle genel anestezi altında yapılır, ancak mini abdominoplasti için lokal anestezi de kullanılabilir. Karın germe operasyonunda çoğu zaman önce liposuction kullanılarak fazla yağ alınır ve sonrasında fazla deri alınır. Standart karın germe işleminde, kesiler alt karın bölgesinden başlar ve leğen kemiklerinin önüne uzanır. Göbek çevresindeki fazla yağ ve deri çıkarılarak göbek deliği yeniden şekillendirilir. Kesiler özenle dikilir, en az iz bırakacak şekilde kapatılır. Ayva göbeği denilen belirli bir düzeydeki dolgunluğunu düzelten daha sınırlı bir ameliyat olan mini abdominoplasti ise daha kısa kesilerle gerçekleştirilir.
Karın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Geniş kapsamlı karın germe ameliyatları genelde 2-4 saat sürerken mini karın germe ameliyatları genellikle 1-2 saat içinde tamamlanır. Süre kişiden kişiye değişebilir , liposuction işleminin de yapılacak olması süreyi biraz uzatabilir.
Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karın germe ameliyatından sonraki 5-6 gün boyunca, dikiş bölgesindeki gerginlik nedeniyle dik yürümekte güçlük çekilebilir. Başlangıçta hastalar dik yürümek için kendilerini zorlamamalı, küçük adımlarla ve öne eğilerek yürümelidir. İlk 1 ay boyunca bir korse ile içerideki dikişler ve kasların desteklenmesi hasta rahatlığını artırabilir. Bu dönemde ağır egzersizlerden veya karnı zorlayacak aktivitelerden uzak durmalıdır.
Karın Germe Ameliyatından Sonra Hamile Kalınabilir mi?
Genellikle karın germe ameliyatında kullanılan dikişler, 6 ay içinde eriyip kaybolur. Bu nedenle, karın germe işleminden sonra gebe kalmayı planlıyorsanız, 6 ay ila 1 yıl arasında bir süre beklemeniz önerilir. Ancak, plansız bir gebelik durumunda bile, anne ve bebeğe herhangi bir zarar gelmez. Bebek büyüdükçe içerdeki dikişler yavaşça emilir ve karın normal şekilde gebeliğe uyum sağlar. Bununla birlikte, yakın bir gelecekte gebelik planlıyorsanız, gebelik tamamen tamamlandıktan ve lohusalık dönemi sona erdikten sonra karın germe işlemi yapmak daha uygun olabilir.
Karın Germe Ameliyatı İle Kilo Verilir mi?
Karın germe ameliyatı, asıl olarak kilo vermek için değil, estetik düzeltmeler ve sarkık cilt sorunlarını gidermek amacıyla yapılır. Ancak ameliyat sırasında çıkarılan yağ ve deri miktarına bağlı olarak, hafif bir kilo kaybı olabilir.
Karın Germe Ameliyatı İzleri Ne Kadar Kalır?
Karın germe ameliyatının izleri ilk birkaç ay boyunca daha pembe renkli ve belirgindir. Bu rengin normal deri rengine dönmesi yaklaşık 1 seneyi bulur.
Karın Germe Ameliyatı Sonuçları Kalıcı Mıdır?
Karın germe ameliyatı sonuçları genellikle kalıcıdır, ancak bazı faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu faktörlerden biri kilo kontrolüdür. Yeni kilo alımı sonuçları olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, ameliyattan sonra yeni bir gebelik planlıyorsanız, gebelik sonuçları etkileyebilir ve karın bölgesinde sarkmalar oluşabilir.